Połącz się z nami

Magazyn Opolski

Inspirujący wieczór, zgodny z ideą 20×20, odbył się po raz trzeci w Opolu

Pecha Kucha Night Opole
fot. Grzegorz Janecki i Marcel Niesłony/Agencja Visual Way

PECHA KUCHA NIGHT OPOLE

Inspirujący wieczór, zgodny z ideą 20×20, odbył się po raz trzeci w Opolu

Trzecia odsłona Pecha Kucha Night Opole miała miejsce nieco ponad tydzień temu. Dokładnie 16-tego listopada, w Hotelu Desilva Premium Opole, zgromadzili się miłośnicy inspirujących, błyskawicznych prezentacji. Rosnąca z każdym wydarzeniem liczba gości, którzy tłumnie przybyli tego wieczora, pozwala sądzić, że Opolanie również polubili tą formę dzielenia się swoją wiedzą, pasjami, zainteresowaniami czy doświadczeniami. Spotkania pod hasłem Pecha Kucha Night od lat przyciągają tłumy w prawie 1200 miastach całego świata!

Pecha Kucha Night Opole

Prezentacje są błyskawiczne, ponieważ PechaKucha 20×20 to prosta w formule multimedialna prelekcja złożona z 20 slajdów, z których każdy przełączany jest automatycznie po 20 sekundach. Bez możliwości zatrzymania oraz cofnięcia pokazu!

Prezentacje są inspirujące, ponieważ są prowadzone przez niezwykłe osoby! Na trzeciej odsłonie Pecha Kucha Night Opole zaprezentowali się:

Michał Wojczyszyn

Michał Wojczyszyn, zawodowo związany z Parkiem Naukowo-Technologicznym w Opolu, przedstawiciel Fundacji Startup Poland w woj. opolskim. Organizator pierwszego w Polsce hackathonu przemysłowego grupy Danone.

Jadwiga Kander, doradca biznesowy, coach, trener rozwoju osobistego. Przez całe zawodowe życie związana ze sprzedażą. Przez ostatnie 15 lat zarządzała potężnymi Zespołami prowadząc je na szczyt. Sama definiuje się jako kobieta sukcesu, świadomie zarządzająca swoją karierą. W 2015 roku porzuciła lukratywną posadę w korporacji wyjeżdżając na rok do Azji. Podróżowała min. po Tajlandii, Indiach, Wietnamie, Indonezji studiując mindfulness i medytację. Po powrocie do kraju swoje kroki skierowała na Zachód. Dawała wykłady w centrach rozwojowych min. w Miami na Florydzie oraz Los Angeles. Dzisiaj prowadzi Holistyczne Centrum Rozwoju, wspiera ludzi biznesu w tym, jak połączyć zachodnią kulturę sukcesu z dalekowschodnią filozofią życia.

Mateusz Doskocz, szef kuchni Hotelu Spałka w Kluczborku. Sztuką kulinarną zajmuje się od 11 lat. Lubi gotować potrawy kuchni regionalnej z wykorzystaniem produktu regionalnego. Kuchnie tradycyjną wzbogaca o elementy kuchni nowoczesnej. Aby nie korzystać z gotowych półproduktów, zajmuje się kiszeniem i fermentacją. Komponując dania ma na celu wywołanie jak największych emocji oraz wrażeń smakowych. W komponowaniu dań zwraca dużą uwagę na estetykę.

Radosław Wanago

Radosław Wanago, właściciel pracowni projektowej RAW Studio, architekt, nauczyciel akademicki, deweloper, v-ce prezes MUKS Orlik Opole, ekspert w dziedzinie projektowania inwestycji deweloperskich oraz prywatnie amator gry w hokeja na lodzie i miłośnik nowych technologii.

Rafał Mielnik

Rafał Mielnik, fotograf, podróżnik. Przez kilkanaście lat pracował jako fotoreporter w opolskim oddziale Gazety Wyborczej. Jego zdjęcia ukazywały się w dziennikach, tygodnikach i miesięcznikach ogólnopolskich: Rzeczpospolita, Polityka, Wprost, Newsweek, Przekrój, Viva, Super Express, Fakt, Business Week… Teraz jest wolnym strzelcem. Specjalizuje się w fotografii reporterskiej, ślubnej i portretowej. Jego drugą pasją jest podróżowanie. Kocha Azję, w której spędza kilka miesięcy w roku. Prowadzi blog podróżniczy www.dowietnamu.pl

Helen Mazanova

Helen Mazanova, z zawodu grafik – web designer. Z pasji web designer, filmowiec i blogerka. Ostatnie 4-ry lata prowadzi blog o życiu w Polsce. Ostatni rok – vlog o życiu w Opolu. Stara się pokazać to dobre, co mamy w naszym pięknym mieście, I serwować dobrą energią.

Jarosław Madzia

Jarosław Madzia, producent filmów i zdjęć marketingowych, pasjonat i promotor siatkówki oraz podróżnik.

Maria Honka-Biły

Maria Honka-Biły, z wykształcenia prawnik, z zamiłowania społecznik, z pasji wokalistka i konferansjer. Znana z występów na lokalnych scenach, organizatorka małych i dużych eventów/wydarzeń. „Scena to mój drugi dom.” – mówi o sobie. Stale poszerza pola swoich działań, pracuje z kobietami ucząc prawidłowej pielęgnacji i wykonywania makijaży, pomaga zmieniać kobietom ich wizerunek, akceptować siebie, przyjmować komplementy i pracować nad sobą. W wolnym czasie interesuje się sceną polityczną, lub oddaje się czytaniu książek.

Barbara Beuth

Barbara Beuth, psycholog, trener rozwoju osobistego, właścicielka firmy Studio Działań Kreatywnych… ale także wokalistka i autorka piosenek, konferansjer i prowadząca audycję muzyczną w Radiu Opole. Całe życie związana ze sceną i salą szkoleniową, czyli z wystąpieniami publicznymi i budowaniem zespołu. Z tych dziedzin szkoli innych i cały czas szkoli siebie. Robi to między innymi działając aktywnie w Toastmasters Opole – opolskim klubie Toastmasters International, czyli największej na świecie organizacji pozarządowej, zajmującej się edukacją w zakresie wystąpień publicznych i szkoleniem liderów. Jako jedna z liderek Toastmasters Opole jest także organizatorką pierwszej w Opolu konferencji dotyczącej budowania zespołu i umiejętności kierowniczych „BUILDING MASTERY”.

Sławomir Janecki, współzałożyciel Magazynu Opolskiego, którego najlepiej poznać czytając jego artykuły pod adresem https://magazynopolski.pl/author/sjanecki/

Mariusz Stachowiak

Wieczór zakończony został konkursem z nagrodami dla gości wydarzenia, który w przebojowym stylu przeprowadził Mariusz Stachowiak! Do wygrania był voucher Hair SPA do Salonu Fryzjerskiego Fashion Room, obiad w Hotelu Spałka w Kluczborku, zaproszenia do Kina Helios Opole oraz książki „Piękne zdjęcia ze smartfona w zasięgu Twojej ręki„!

Pecha Kucha Night Opole

Zapraszamy do śledzenia na bieżąco Magazynu Opolskiego, gdyż w niedługim czasie zaczniemy publikować nagrania z wszystkich wystąpień!


fotografie:
Grzegorz Janecki i Marcel Niesłony
Agencja Visual Way
https://visual-way.myportfolio.com/

Wykreowana w Tokio moda na błyskawiczne przedstawianie ciekawych pomysłów za pomocą slajdów. Spotkania pod hasłem Pecha Kucha Night od lat przyciągają tłumy w 600 miastach całego świata. PechaKucha 20×20 to prosta w formule prezentacja multimedialna złożona z 20 slajdów, z których każdy przesuwany jest automatycznie po 20 sekundach bez możliwości zatrzymania czy cofnięcia pokazu. Dzięki takiej formie przekaz jest zwięzły, przykuwa uwagę i nikt się nie nudzi.

Więcej w PECHA KUCHA NIGHT OPOLE

Do góry
Skip to content